Безспорно този сезон на приключенското шоу „Игри на волята“ е един от най-запомнящите се.

От самото начало на предаването преди почти два месеца ставаме свидетели на зрелищни битки между племената, а участниците се изправят пред на пръв поглед непосилни битки и изпитания на волята.

Но определено можем да кажем, че те са пример затова как да надскочиш себе си, въпреки трудностите и да оцелееш тогава, когато ти се струва, че е невъзможно.

Пример затова този сезон са именно жените и съвсем спокойно можем да кажем, че „слабият пол“ в лицето на крехките и нежни участнички доказват, че няма невъзможни неща.

Мъжка битка с капитани жени: Трите грации на „Игри на волята“ скриха шапките на всички

Този понеделник на Арената станахме свидетели на може би най-епичната, зрелищна и емоционална битка за територии от началото на приключенското шоу.

В ожесточен сблъсък един срещу друг се впуснаха отборите на Непобедими, Супергерои и Безстрашни. В разгара на битката Супергероите поеха тежестта на платформите, върху които другите племена трябваше да подреждат финалните си пъзели.

Това беше пример за спортсменство и грижа между участниците. Те доказаха, че има много по-важни неща в живота от победата, а именно човешкото отношение с главно „Ч“ и че преди всичко сме хора, независимо за какво се борим. Супергероите успяха да си осигурят престой в Резиденцията.
 

Един от участниците получи и най-сериозната травма досега на Арената. Става въпрос за Жени Джаферович. Тя получи изключително тежка контузия на пръстите на едната си ръка, след като върху нея падна една от тежките трупи.

Въпреки това Жени и Лефтеров успяха да я пренесат. Наложи се намеса на медицински екип, но "жълтата амазонка" стоически успя да изтърпи болката и пренебрегна препоръките на медиците, като се върна обратно в битката с шина на ръката, за да бъде до своите съотборници.

NOVA

Въпреки нечовешките усилия на племето, Безстрашните останаха последни и се завърнаха на Дивата река. А отборът на Непобедимите си осигури второто място и пое грижите за Стопанството. Племената избраха и своите капитани за тази седмица.

Алекса отново застана начело на Супергероите. „Героят“ в битката Джаферович пък заслужено стана капитан на Безстрашните, а Мирослава стана капитан на Непобедимите.
 

Конкуренти на Арената участниците се впускат в трудни битки с тежки изпитания за духа един срещу друг, но в живота те са пример как можеш да изградиш човешки отношения и искрено приятелство.

Повечето от тях поддържат близки отношения извън шоуто. Те често след всеки епизод пускат лайфове в социалните мрежи, в които обсъждат подробности за битките и най-актуалните неща, които се случват.

От старта на предаването досега Мирела и Джаферович са си близки и се подкрепят. Веднага след епизода в понеделник те пуснаха общ лайф в Instagram, в който споделиха ексклузивни и интересни подробности за случилото се на Арената.

Те разкриха как са се чувствали емоционално и физически и колко им е коствало, за да продължат да се борят за племето си. А живото излъчване събра над 2000 души, които гледаха с интерес. Жени обясни, че е нямало как да се откаже и да остави отбора си.

NOVA

Дори напротив - тя е била щастлива да се върне в играта и все пак с каквото може да помогне на отбора с надеждата, че нищо не е изгубено. А Мирела определи битката като много емоционална и след като е гледала епизода, призна че е щяла да се разплаче.

Жени подчерта, че всички моменти и всяко нещо, което се е случило в предаването, е много по-емоционално, отколкото когато го гледа на запис. Гледайки битката тя осъзнава колко тежко им е било с Митко да вдигнат дънера от 75 кг и не може да повярва как са го направили.

Тя определи, че това е било непосилно за тях - да го вдигнат и да го носят. Мирела сподели, че целият екип е плакал с участниците. Джаферович разкри и подробности за тежката травма. Тя каза, че лекарите са ѝ залепили пръстите буквално пред болницата.

NOVA

Като три от тях ѝ са били срязани много дълбоко и е трябвало да се залепят, както и че са били смазани. За щастие не е имало счупване и допълни, че ходи на рехабилитации.

Джаферович каза, че се радва, че пръстите ѝ са били залепени, а не зашити, защото това е щяло да я изкара от играта, а прогнозите на медиците са били за много дълго възстановяване.
 

Мирела си спомни и епичния момент, в който Жени си е премазала пръстите. Тя сподели, че виждайки я да тича към нея, си е помислила, че има нужда от помощ. Едва след това е осъзнала, че всъщност Джаферович е предала щафетата, за да продължи играта.

Двете съотборнички разкриха и как са се чувствали на Дивата река. Мирела сподели, че е имала доста синини, а Жени, че отровна змия е минала през крака ѝ. Въпреки всички трудности обаче те не са се предали дори за миг и са намирали сили в себе си.

След епизода Жени публикува снимка в Instagram с шината си, а коментарите бяха много. Феновете се възхищаваха на смелостта, издръжливостта и волята на силната жена.
 


"Герой си", "Мой фаворит от самото начало. Ти си пример!", "Браво Жени! Възхищавам ти се искрено! Толкова си борбена, имаш невероятна воля и хъс за победа! Адмирации", "Евала машина! Респект", гласят част от коментарите на феновете.

Освен епична и тежка тази битка доказа, че има неща извън физическите възможности и те са най-важни както на Арената, така и в живота, а именно - хъс, воля и вътрешна сила.

Както и че човешките възможности са безгранични, въпреки болката и колкото и да е трудно - никога не трябва да се отказваш от това, в което вярваш. А жените доказаха, че този сезон, е именно сезонът на нежната част от участниците.

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата и Instagram профила на формата.

Екстремното приключение "Игри на волята: България" продължава да търси най-смелите и решителни българи – предизвикай себе си в неподозирани изпитания за ума и тялото и се запиши на кастинг за следващия сезон на www.nova.bg/igri.