Управляващите бездействат, според близките на жертвите от влака София-Кардам
Управляващите бездействат, според близките на жертвите от влака София-Кардам / Sofia Photo Agency
Двата случая с изгорелите вагони в Червен бряг и Пловдив-София са аналогични и показват, че не са взети никакви мерки от управляващите след трагедията със загиналите пътници във влака София-Кардам. Около тази теза се обединиха близките на жертвите от изгорелия влак на гара Червен бряг. Те се събраха на среща в Добрич, за да обсъдят общите действия във връзка с предварителното следствие по случая.

„Вагоните в България не се поддържат”, категоричен бе Васил Ковачев, баща на загиналия студент от Шумен Стоян Ковачев: Какво става? Горят нашите вагони и причината за това е, че не се поддържат. Всичко е бутафорно за пред широката публика. Дори ми се стурва, че нещата стават все по-зле. Не може само 5 месеца след трагедията в Червен бряг да се повтори това.

Парламентарната комисия, назначена за изясняване на обстоятелствата, довели до трагедията в Червен бряг, е въведена умишлено в заблуждение от ръководството на БДЖ и Министерството на транспорта, заяви Васил Вичев, баща на загиналия Даниел Вичев от Добрич: Тези хора са в заблуждение. Би трябвало да се насочат усилията и към това да видят каква е философията на управлението на транспортния процес, какъв е подборът на кадри. Засега това за мен е най-сериозният проблем в системата на БДЖ – липса на кадри на всякакво ниво.

"Не сме запознати още с експертизата", казаха близките на жертвите от влака-факла. Те обсъдиха варианти за поставяне на паметна плоча на мястото на трагедията на гарата в Червен бряг.