Горя влакът от Пловдив за София, няма пострадали
Горя влакът от Пловдив за София, няма пострадали / cнимки: Дарик - Пловдив

Влакът Пловдив – София, който се запали малко преди 18 часа, в момента е спрял аварийно малко след гара „Прослав”. Близо 260 пътници са пътували в четиривагонната композиция. Няма пострадали, пътниците са се разминали единствено с уплаха. В момента евакуираните се извозват с автобус към съответните дестинации.

Влакът е тръгнал в 17:38 часа от гара Пловдив за София и 10 минути по-късно началникът на влака е установил наличието на дим и възпламеняване между втори и трети вагон. По думите му причина за огъня е запалено елтабло, но дали е така тепърва ще се установява. След като е сигнализирал на машиниста, влакът е спрял и е започнало гасене с пожарогасители. Използвани са три от общо шест в цялата вагонна композиция. До другите три пътниците не са успели да достигнат. Около пет пожарни коли и над 40 огнеборци се бориха с огнената стихия.

От „Гражданска защита” казаха, че няма данни за повишена концентрация на вредни емисии във въздуха.

В звуковия файл чуйте репортера на Дарик от мястото на инцидент

Горя влакът от Пловдив за София, няма пострадали
netinfo
а Даниела Ковачева.

 

 

Пожар вилня във влака София - Кардам в нощта на 28 срещу 29 февруари тази година. Тогава загинаха девет души, а други девет бяха ранени. Сред жертвите на инцидента беше и директорът на Националния археологически музей - проф. Рашо Рашев.

*Новината е обновена към 19:47