При инцидента загинаха 45 души
Поднасям съболезнования на близките на загиналите. Потресаващо е. В такава тежка ситуация най-важно е да се организират линейките и заедно с полицаите да окажат първа помощ. Това вече е направено, още повече, че е било в малко ранните часове на деня. Това заяви регионалният министър Виолета Комитова пред NOVA по отношение на тежкия инцидент на АМ "Струма", където при катастрофа на автобус с македонска регистрация загинаха 45 души.

"Познавам пътя, минавала съм оттам. Не мога да си спомня сигнализацията - дали има пътни знаци за повишен риск от ПТП, но след като направим проверка, ще информираме за състоянието на пътя", посочи тя.

Автобус се запали на АМ „Струма“, над 40 души загинаха

Разследващите работят по две версии - човешка грешка или внезапна техническа неизправност, стана ясно от думите на заместник главния прокурор Борислав Сарафов. Той уточни, че това е непозната по мащаби човешка трагедия у нас.

Вътрешният министър Бойко Рашков посочи, че телата са скупчени и овъглени, което ще затрудни идентификацията. Автобусът се е връщал от екскурзия от Истанбул.