/ NOVA
Днес си тръгвам от Министерството на труда и социалната политика за трети път. Социалната политика е област от обществения живот, в която влезеш ли веднъж, всъщност няма излизане, написа Деница Сачева в профила си във Фейсбук.

Кой е Гълъб Донев – служебен министър на труда и социалната политика

"Тръгвам си удовлетворена, че заедно с колегите успяхме да приемем промени в ключови закони, сред които Кодексът на труда и Законът за хората с увреждания. Приехме Закона за жестовия език, множество подзаконови нормативни актове. Успяхме да запазим над 300 000 работни места, да осигурим подкрепа за почти 1 милион български граждани и за над 30 000 фирми по време на кризата, да увеличим заплатите в системата с 30 на сто и да направим така, че социалните работници, трудовите експерти и инспектори да се чувстват по-удовлетворени от работата си", заяви Сачева.

Томислав Дончев и Даниел Митов са новите зам.-председатели на ГЕРБ (ВИДЕО)

Тя благодари на хората, които са я подкрепили които са работили рамо до рамо с нея за тежкия период от година и половина. "Никой министър не може да е успешен без добър екип. Аз имах такъв и съм им много признателна. Сблъсках се с десетки истории, някои от които никога няма да забравя", посочи Сачева.

По думите й има системи, в които едно решение може да реши общ проблем. В социалната сфера невинаги е така. Всеки случай изисква вникване, разбиране, емпатия, желание да помогнеш и знание как да го направиш ефективно, допълва Сачева. Тя смята, че най-важните качества обаче са добронамереност и обич към хората. "Без тези две неща нито една политика няма смисъл и значение. Времето е безупречен съдник на успеха или провала и аз нямам съмнение, че всичко, което направихме заедно с моите колеги, ще издържи тази оценка. Има още много какво да направим, за да подобряваме социалната ни политика, така че ще продължавам да работя за тази кауза. Без да звучи като обещание. По-скоро като път, който ще следвам", заяви Деница Сачева.