/ iStock/Getty Images
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева призова служителите в системата на социалните услуги в страната да бъдат отговорни и да се ваксинират.

Сачева отправи апела пред медиите в Добрич по повод взрива от Covid-19 в Дома за възрастни с деменция в близкото село Опанец, който вече е овладян. Там заразата е тръгнала от служител, който не е бил ваксиниран, каза министърът. 

Сачева добави, че съжалява, че колегите й изпитват известното недоверие към ваксините, но именно имунизациите предотвратяват тежкото развитие на инфекцията.

14 ваксинирани от дом за възрастни са с положителни проби за COVID-19

Още веднъж призовавам служителите в социалната система да се ваксинират, за да не застрашаваме живота и здравето на хората, за които работим, заяви министърът на труда и социалната политика.

В дома в Опанец през март бяха установени 31 заразени с Covid-19 от общо 41 потребители. Сред далите положителен тест са и 14 души, ваксинирани с втора доза. Според информация на Регионалната здравна инспекция само двама от ваксинираните и впоследствие дали положителен тест са били настанени в болница с лека кашлица и температура.
БТА