/ iStock/Getty Images
При комплексна проверка на различни контролни служби, е установена нерегламентирано работеща площадка за разкомплектоване на автомобили в Любимец, съобщиха от полицията.

В инспекцията са взели участие полицията, РИОСВ, НАП - офис Хасково, Дирекция "Земеделие", "Басейнова дирекция"-Пловдив и община Любимец.

Глобиха кмета на Дупница с 3 хил. лв. заради незаконна автоморга в ромския квартал

Проверяващите са установили нарушенията в зеленчукова градина, стопанисвана от 40-годишен любимчанин. В превърнатия в автоморга имот се съхранявали 74 излезли от употреба автомобили в нарушение на Закона за управление на отпадъците.

От страна на служителите на РИОСВ е бил съставен констативен протокол, предстои съставяне на акт за извършване на дейност с отпадъци без разрешение. От служители на НАП е било установено извършване на търговска дейност без фискално устройство.

Съставен е бил констативен протокол, предстои съставяне на акт и запечатване на обекта. От служителите на земеделската служба и община Любимец, е бил съставен констативен протокол, предстои съставяне на акт по Закона за опазване на земеделските земи, за използване на земеделска земя не по предназначение.

"Басейнова дирекция" са съставили констативен протокол и е било издадено предписание за регистрация на установения в имота водоизточник - кладенец. В хода на извършената проверка са съставени два акта, а по случая е образувано досъдебно производство.