На свое заседание в София Националният съвет на "Продължаваме Промяната" реши и даде мандат за започването на преговори за ново правителство. Днес ще бъдат проведени консултации с ДБ и БСП, както и с независимите депутати относно съставянето на кабинет. Това съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната.

Националният съвет предвижда "преговорите да се водят на базата на ясна програма и ангажименти". От тяхна страна в преговорите ще участват Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров.

"При съгласие се предлага състав на кабинета и план за действие под формата на публична покана към всички депутати в Народното събрание, като целта е формиране на мнозинство от 121 депутати срещу корупцията и задкулисието", съобщиха от ПП.

"Длъжни сме да направим всичко възможно да съставим правителство, отчитайки желанието на мнозинството от българските граждани. Особено в настоящата ситуация, при която не би било отговорно да оставим държавата без пълнокръвен кабинет или поне да опитаме да съставим такъв", коментира Андрей Гюров, председател на парламентарната група.

В понеделник от "Продължаваме Промяната" не отидоха на консултациите при президента Румен Радев. Тяхната среща с държавния глава трябваше да започне в 13:00 ч., но впоследствие стана ясно, че ще бъде отложена под предлога, че гласуват на второ четене актуализацията на бюджета в ресорната парламентарна комисия. 
 
Продължаваме Промяната