/ Dariknews.bg
За първата половина на деня спасителните екипи на пожарната са реагирали на 100 сигнала за произшествия, от които 21 пожара и 79 спасителни дейности. Това съобщава МВР.

Двайсет и два от сигналите идват от района на Бургас, където е имало закъсали автобуси на градския транспорт. Освен това е евакуирано болно дете от затънал в преспите автомобил. Транспортирана е жена за хемодиализа от с. Козичино до болницата в Несебър.

Редица сигнали за закъсали имало и около Русе. Там болни на хемодиализа също са транспортирани до болница.

Изтеглен е автобус, аварирал в района на изхода на с. Средец край Горна Оряховица

Усложнена е пътната обстановка в Добрич, Русе, Разград, Силистра и Бургас. Заради силен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания временно е спряно движението по магистрала "Тракия" в участъка Ямбол - Бургас.

Каква е пътната обстановка в страната?

Подбалканският път е затворен в отсечката от Мъглиж до Гурково. Обходният маршрут е през Стара Загора - Нова Загора - Гурково. Камиони не се движдат по пътя от Твърдица до Бургас.

Дунав мост при Русе е затворен за камиони над 12 т поради усложнените метеорологични условия в Румъния

Поради обилния снеговалеж, силния вятър и снегонавявания временно е спряно движението камиони над 12 тона по пътя Русе - Бяла. Отсечката се почиства от 15 машини и от роторен снегорин.

Съвети: Какво да правим, ако закъсаме с колата в снега

В региона на Добрич заради силния снеговалеж, вятър и снегонавявания е спряно движението на всички превозни средства по пътя Дуранкулак - Варна.

Проходът на Републиката е отворен за всички превозни средства.

Училищен автобус с деца закъса в преспите край село Маслиново (ВИДЕО)

От МВР апелират шофьорите да не предприемат пътуване в Северозточна България и Бургаска област, ако това не е наложително.