Автобус, превозващ деца към училището в село Книжовник, закъса в непочистения път тази сутрин. Автобусът е трябвало да вземе деца от село Маслиново. В него е пътувал и директорът на учебното заведение. Той е информирал за ситуацията Регионалното управление на образованието, като е съобщил, че няма пострадали и децата са в безопасност.  

На мястото се праща училищен автобус, но и той закъсал в преспите. В крайна сметка първият автобус, с който са пътували учениците, успява да излезе от снежния капан и превозва децата до училището в Книжовник.

Съвети: Какво да правим, ако закъсаме с колата в снега

27 машини чистят в Хасково и общината, съобщиха от Екопрогрес и Ата-строй, а „Синя зона” днес няма да работи. 7 от снегорините са на общинското предприятие. Те почистват основните  пътни артерии в града.  4 от 20 те машини на частната фирма са и пясъкоразпръсквачи.

Техниката на снегопочистващата фирма обработва както улиците в кварталите на Хасково, така и пътищата към и в селата на общината. Машините почистват от 2 часа тази нощ. Улиците са проходими при зимни условия. Няма села без достъп, няма бедстващи хора.

Около 200 души от „Екопрогрес“  чистят стълби, пешеходни мостове, подходи към спирки на градския транспорт.

80 са работниците на „Грийн партнърс“, които почистват тротоари и пешеходни зони в града, други 12 обработват местата около контейнерите за смет.

Днес „Синя зона“ няма да работи, съобщи пред Дарик радио-Хасково Йордан Панев управител на „Тролейбусен транспорт“.  Той уточни, че тази сутрин към 7 часа цистерна е блокирала пътя на тролеите, но пътниците са извозени с автобус движещ се по линията.Към момента движението на тролейбусите е възстановено и е в график.
Следете тук актуалната информация за зимната обстановка в страната