„Много се изговори за това, че БСП няма кадри и затова застава зад Мая Манолова като кандидат за кмет на София. Желанието ни да я подкрепим идва от това, че чрез нея можем да привлечем гласове на хора, които не са симпатизанти на БСП”. Това заяви пред NOVA лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Програмата на Манолова за управление на София: 23 мерки

Тя подчерта, че партията и Манолова са подписали предизборно споразумение за „коренна промяна на управлението на Столичната община” и призова кандидата да изпълнява изготвената програма, ако седне в кметското кресло. Сред идеите, които социалистите се надяват да бъдат осъществени, са билета за градски транспорт в София да стане 1 лев, да бъдат осигурени лекари за всички общински училища, да се преразгледа договорът за концесия на „Софийска вода”.

Манолова няма да има своя листа, ще работи с всички (ВИДЕО)

„Подкрепям Манолова и в лично качество. Това, че между нас има някакво напрежение, е интрига”, заяви още Нинова.Тя каза, че основната цел на БСП за предстоящия вот е да удвоят броят на кметовете си.

Мая Манолава седна в инвалидна количка за тест

Лидерът на БСП коментира и промените в Наказателно-процесуалния кодекс, които предвиждат премахване на съкратеното съдебно следствие за тежки престъпления. Въпросните изменения бяха приети на първо четене в сряда.

На първо четене: Без съкратено производство за извършителите на тежки престъпления

„Мнозинството направи юридически прецедент и взе абсолютно неморално решение. Приехме два закона, които се изключват взаимно”, каза Нинова. И поясни, че ГЕРБ са подкрепили законопроекта на БСП за премахване на съкратеното производство и в същото време са гласували „за” собственото си предложение присъдите на направилите самопризнания да могат да се намалят с 1/5.

Подкрепа за Мая Манолова в началото на Националния съвет на БСП

„Ако бързо приемем нашия закон, убиецът на детето от Сотиря няма да може да се възползва от съкратеното производство”, каза още Нинова. Тя определи като „провокация и подигравка” решението за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов.
nova.bg