/ Dariknews
Проблем за социалистите са оказва кандидатурата за кмет на Варна
„Мая Манолова получи номинации от редовите социалисти. Предложена е от Градската конференция на БСП-София. Вероятно това ще бъде кандидатът за кмет, който ще утвърдим и на Националния съвет. Нямам основание да смятам, че ще се случи друго“. Това заяви социалистът Красимир Янков преди началото на днешния Национален съвет на партията.

БСП реши: Подкрепя Мая Манолова за кмет на София

На форума БСП ще реши дали да утвърди подкрепата на градската партийна организация за кандидатурата на бившия омбудсман Мая Манолова, която се включи в кметската надпревара за София.

БГНЕС

Мая Манолова: Не ме е страх от компромати, а от овчедушие

Подкрепа за Манолова изрази е депутатът от левицата Филип Попов. „Софийската организация я подкрепи. Вярвам, че и Националния съвет ще го направи. София е важна, защото почти половин България живее в нея. Отиваме на битка“, коментира Попов.

Разрив в ДБГ заради решението на партията да подкрепи Манолова

Според съпартиеца му Янаки Стоилов кандидатурата на Манолова дава допълнителни шансове, но това не изключва взаимодействието с всички партии, които заявяват своята подкрепа към нея. Той смята, че БСП трябва да положи големи усилия да увеличи своето представителство в общинския съвет.

Паргов: На БСП й трябва непартиен кандидат, Манолова е единствената възможност за победа

На днешния пленум решение трябва да намери и казусът с кандидата на левицата за кмет на Варна.

Нинова нападна управляващите за шпионския скандал и свободата на словото

Според Красимир Янков информацията, че лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов е предложен от варненските социалисти като кандидатура за кмет на БСП, е манипулация. „След намесата на националното ръководство, са се отказали всички номинирани и обсъждани от редовите социалисти. Единственият, който би приел подкрепа на БСП е Костадин Костадинов, по информация на делегатите“, обясни той.

Янков определи като озадачаваща информацията, че ръководството на партията е свалило доверието от председателя на градския съвет на БСП в морската столица Борислав Гуцанов, но той е номиниран за кандидат-кмет.