бсп
бсп / DarikNews.bg
БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Решението беше взето на градската конференция на социалистите почти единодушно, като само двама души са се въздържали.

Водач на листата за общински съветници на червените пък ще бъде шефът на столичните социалисти Калоян Паргов.

БГНЕС

"Основните партийни организации бяха номинирали 18 кандидати за кмет на София. До конференцията 16 от кандидатите са си направили самоотводи. Днес конференцията разгледа двете останали кандидатури - на арх. Борислав Борисов и на Мая Манолова. По време на конференцията Борисов оттегли своята кандидатура и с гласуване реши да подкрепи кандидата за кмет на София Мая Манолова", обясни Корнелия Нинова.

БГНЕС


Тя посочи и че е взето решението другата седмица изпълнителното бюро на градската организация да се срещне с Манолова, за да представи платформата на БСП и да бъдат намерени общите точки и политики. Нинова подчерта, че това не е условие за подкрепата на БСП за Манолова, но посочи, че най-важни за политиките.

Нинова пита: В каква степен Манолова би припознала нашата платформа

"Условия не съм поставяла, обърнах внимание, че за нас най-важното са политиките. На второ място са силните личности и на трето място - екипът. Това не са условия, а в резултат на това се стигна да решението - не само да я подкрепим като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет, а да се срещнем и представим платформата и да говорим за същественото. Не е достатъчно да подкрепиш някого, трябва да имате и обща кауза", заключи Нинова.

Паргов: На БСП й трябва непартиен кандидат, Манолова е единствената възможност за победа

От своя страна Калоян Паргов пък бе категоричен, че шансовете на Мая Манолова в кметската надпревара в София са значителни. Към този момент градската конференция продължава с подреждането на листата на БСП за общински съветници.