Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Соцлидерката Корнелия Нинова се съгласи, че Мая Манолова би победила на местните избори, но посочи, че тя все още не е казала до каква степен ще припознае платформата и идеите на БСП. Затова Нинова постави няколко въпроса и настоя бившият омбудсман да поеме конкретни ангажименти.

БГНЕС


„Човек с голямо доверие, който е уважаван от БСП, но може да събере и допълнителна подкрепа, с ясни ангажименти към софиянци и с нашата сила като партия и екип, може да бъде успешен модел за спечелване на София. Вие ще си изберете кандидата, за разлика от Калоян няма да предпоставям нещата, но ако изберем Мая, бих искала да отговори на някои въпроси и да поеме ангажименти", каза лидерът на БСП, визирайки изказването на шефа на столичните социалисти Калоян Паргов, който по-рано изтъкна, че кандидатурата на Манолова е единствената възможност за победа.

Паргов: На БСП й трябва непартиен кандидат, Манолова е единствената възможност за победа

Корнелия Нинова запита задочно Манолова дали ще работи в посока почистването да се възлага на общинско дружество, ще се въведе ли безплатно ползване на транспорта, ще има ли видеонаблюдение по спирки и подлези, ще има ли фонд за строеж на общински жилища и облекченото им раздаване на бедни семейства, ще има ли стипендии за учащи, ще се поеме ли ангажимент да не се увеличават местните данъци и такси.

"Това е нашата политика. Единството на идеи, личности и екип може да се постигне, само ако се обединим около платформата. Още не сме чели нейната, но бих поставила аз така въпроса - в каква степен ще припознае нашата платформа и ще поеме ли конкретни ангажименти, които да ги изпълняваме заедно", продължи Нинова.

БГНЕС


По думите й спечелването на изборите в София е средство за постигане на друга цел - да се промени моделът на управление в страната.

"Победата в София по всички прогнози е възможна победа и зависи от идеите, личностите и екипната работа", заключи соцлидерката.