Мая Манолова обяви, че ще има 5-6 листи, създадени от различните партии, които ще подкрепят кметската й кандидатура. Тя ще получи политическа подкрепа и от левия, и от десния политически спектър.

"За предстоящите избори за столичен кмет ще имам много конкретна програма, която в момента се пише", каза още тя. 

Мая Манолова седна в инвалидна количка за тест

Манолова уточни, че нейната кауза е смяна на модела на управление на София. „За мен е важна и ценна подкрепата и на партиите от ляво и на тези от дясно. Важна ми е и подкрепата на неправителствените организации и инициативните комитети от всички столични квартали. Важна ми е подкрепата на всеки столичанин, независимо от неговите партийни пристрастия. За мен е ценна тази подкрепа, защото каузата ми е за тези избори е смяна на модела на управление на София”, посочи тя.

Мая Манолова внесе 6 225 подписа в ОИК и се регистрира за местния вот

Тя коментира и напрежението, което се създаде между нея и столичния кмет Йорданка Фандъкова по повод на почистващите фирми в София. „Когато една кампания от опонента ми е изпълнена с внушения, с компромати, с кал, с помия – това показва страх и липса на аргументи. Не започнах аз агресивно кампанията”, подчерта Манолова.

Кандидатът за столичен кмет сподели, че отчита като грешка поведението й по време на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски и подкрепата й за кандидатурата на Делян Пеевски.

Йорданка Фандъкова: София се промени и продължава да се променя

"Правила съм много грешки", добави тя. Манолова обаче беше категорична, че костинбродската афера не е грешка. "Това е опит да бъде предотвратена една възможност за манипулация на изборите. Аз имах сигнал и го подадох. Ако вие или някой гражданин имате информация, че манипулирам изборите, моля да информира прокуратурата. Единственото, което беше нередно е да се правят изявления в деня за размисъл. Аз такива изявления не съм правила", добави тя.
NOVA