/ БГНЕС
„Постигнахме много. Градът се промени и продължава да се променя“.

Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова при откриването на днешната тържествена сесия на Столичния общински съвет, посветена на празника на града – 17 септември.

Столицата отбелязва тържествено Деня на София

„На фона на хилядолетната му история, нашите мандати са като мигване на окото. От гледната точка на човешкия живот обаче, те са време, което не бива да бъде пропилявано“, отбеляза Фандъкова.

В изказването си Фандъкова се похвали с изградените през последните 10 години над 40 километра метро и подмяна на 80% от старите автобуси в градския транспорт. От инфраструктурните проекти тя спомена още изграждането на детски градини, училищна сгради и Околовръстното шосе на София.

Фандъкова: Нямам илюзия, че кампанията ще бъде лесна, излизам с много ясен план

Столичният кмет обърна внимание и на предстоящите местни избори, които ще се проведат през октомври.

„От битка за София, тя е на път да стане битка срещу София. От няколко дни слушам как интегрираната система за преработка на отпадъци в София е със сгрешен модел“, отбеляза Фандъкова и продължи: „Направихме и невъзможното, за да защитим европейските средства за изграждане депото за преработване на отпадъци“.

Националният съвет на БСП утвърди кандидатурата на Мая Манолова

Тя призова софиянци да не бъдат държани „като залог и средство“ за партийни игри, защото очакват от градоначалниците си единствено решения и отговорност.