Цвета Караянчева
Цвета Караянчева / Народно събрание, пресцентър
По повод Деня на родилната помощ, Бабинден, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествения ритуал „Златни ръце“ в Университетската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом".

Караянчева благодари на всички лекари, акушери и на целия екип на болницата за техния професионализъм, за себеотдаденост, както и за това, че правят възможно хиляди български семейства да прегърнат своите рожби. Благодаря Ви за това, че съпреживявате тяхното щастие, подчерта председателят на Народното събрание.

Народно събрание, пресцентър

Ние – като държавници, а и цялото ни общество, имаме ангажимента да Ви отдадем признателност, обърна се Цвета Караянчева към медиците. Тя им пожела да бъдат здрави, можещи, прогресивни и да продължават да помагат така, както винаги са го правили. Нека и тази година да възнагради труда Ви с още много здрави, желани и чакани бебета, отбеляза още председателят на парламента. От нас – възрастните, зависи как ще ги възпитаме, как ще им подадем ръка, за да бъдат достойни и щастливи граждани на България, допълни Цвета Караянчева.

На Бабинден: Отчетоха бейби бум в Бургас

Надявам се на днешния ден всеки от Вас да чуе думи на благодарност от майките и бащите, на които сте помогнали да станат родители, заяви на церемонията председателят на Комисията по здравеопазването Даниела Дариткова. Тя изрази надежда през тази година все повече да се говори за постигнатото от българските медици, които дават надежда на болните и спасяват стотици човешки животи. Нека имаме поводи за гордост с успехите на науката и на всички, които се трудят в сферата на здравеопазването, отбеляза Даниела Дариткова. Тя пожела на медиците да имат силата, дързостта, умението и вдъхновението да следват мисията на своя живот.

Цвета Караянчева
Народно събрание, пресцентър

Директорът на "Майчин дом" проф. Иван Костов поздрави всички присъстващи на ритуала и им пожела здраве и професионални успехи. Старшата сестра на родилната зала Нели Маринова съобщи, че от началото на годината в "Майчин дом" са се родили повече от 200 деца.

Фандъкова посети болницата "Св. София" по повод Бабинден (СНИМКИ)

На церемонията бе открита и изложба, на която в документи и снимки е представена историята на лечебното заведение от създаването му до наши дни.
Председателят на Народното събрание подари на директора на "Майчин дом" проф. Иван Костов картина на художничката Деница Гацинска с пожелание за „попътен вятър“ на целия екип на болницата.

Цвета Караянчева
Народно събрание, пресцентър

По стар стил честваме Бабинден

На церемонията присъстваха още вицепремиерът Марияна Николова, заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева и др.