/ БГНЕС
През последните две години в АГ болницата "Св. София" Столичната община е инвестирала близо 2 млн. лв. Това заяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно със зам.-кмета Дончо Барбалов, посети лечебното заведение по повод Деня на родилната помощ, известен още като Бабинден.

БГНЕС

Фандъкова поздрави лекарите по повод празника и каза, че се гордее с двете общински АГ болници в столицата. По думите й най-важните хора са лекарите и акушерите. Близо 300 души работят в АГ "Св. София" и са доволни от условията. Болницата е на печалба, средствата ще бъдат инвестирани за работещите в болницата и за закупуване на нова апаратура.

БГНЕС

Столичната община отделя за тази година 31 млн. лв. за здравеопазване, като от тях 10,5 млн. лв. са насочени за дофинасиране на всички общински болници. За АГ "Св. София" са предвидени около половин милион лева. Това са средства, с които дофинансираме дейности, които не се заплащат от НЗОК, съобщи кметът Фандъкова.

БГНЕС

Тя съобщи, че Столичната община продължава общинската инвитро програма. Благодарение на нея досега са са родени 13 бебета. Общината финансира процедури с донорски яйцеклетки, посочи Фандъкова и призова повече дарители да се отзоват.

БГНЕС

БГНЕС

БТА