Към 12:00 часа са активни шест огнища на пожари западно от столицата на Гърция, Атина, в района на Манда и Порт Герменено, предизвикани от мълнии. По информация на посолството ни в Атина край столицата няма значими пожари, съобщиха от външно министерство.
 
Пожарите на остров Евбея продължават, ситуацията в континентална Гърция се подобрява

Пет пожара са избухнали снощи в общините Касандра и Ситония в Халкидики. Пожарната служба предполага, че са предизвикани от мълнии. Пожарите са овладени, вземат се мерки да не се възпламенят отново.
 
Продължава борбата с пожарите в Пелопонес е Евбея. В Пелопонес най-значими са подновените огнища на пожари в Горинтия, в областта Аркадия край селата Калиани, Кастраки, Неохори, Пири и Ливадаки. Взети са мерки огънят да не се прехвърли в Елия, където край древна Олимпия също има неголеми огнища. Създадени са буферни зони пожарите да не достигнат до планината Менало.
 
След пожарите в Гърция: Пътните артерии са отворени и трафикът се движи нормално

На остров Евбея продължава борбата с разпалилите се отново огнища в районите на Агриовотано, Елиника, Агиос Николаос, Псаропули и Василика. Значителни сили и средства са концентрирани за гасене на пожарите край Каматриадес.
 
Областите Атика, Централна Гърция, Пелопонес и Северен Егей са в 4-та (оранжева) степен на пожароопасност. Полицейски екипи дежурят на входовете към природните паркове и не допускат преминаване на хора и автомобили.
 
Магистралата от Атина за България е отворена в двете посоки. Промените в пътната обстановка в Гърция могат да бъда проследени на сайта на гръцката полиция на:
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=104146&Itemid=2684&lang=

Посолството в Атина продължава да следи развитието на ситуацията, като е осигурено денонощно дежурство за оказване на съдействие на българските граждани на телефоните на мисията - +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон: +30 693 70 96 220. През изминалите 24 часа няма постъпили сигнали от пострадали български граждани.