/ Gulliver/Getty Images
Обстановката в Атика продължава да се нормализира. По информация на посолството ни в Атина пътните артерии са отворени и трафикът се движи нормално, съобщиха от МВнР. Електроподаването е възстановено, с изключение на северната част на областта, където пожарите нанесоха щети по електропреносната мрежа, което налага временни прекъсвания на тока.
 
Магистралата от Атина за България е отворена в двете посоки. Промените в пътната обстановка в Гърция могат да бъда проследени на сайта на гръцката полиция ТУК.
 
Най-тежко продължава да е положението с пожарите на остров Евбея. Извън контрол е големият пожар между селата Галацадес и Авгария. Има опасност огънят да достигне курортните селища Едипсос и Орей на северозападното крайбрежие на острова. Същевременно, отново се разпалват незагасени огнища край селата Гувес, Кастри и Асими. Продължават дейностите по възстановяване на електричеството в засегнатите от пожарите райони в северната част на острова.

2500-годишно маслиново дърво изгоря при пожар на остров Евбея
 
В Пелопонес отново е сериозна ситуацията край Гортиния, Аркадия. Повторно са се разгорели редица пожари край селата Капелица, Ливадаки, Тубици и Илия. Под контрол, макар и недогасен, е пожарът край Мегалополис, централен Пелопонес.

Путин прие молбата на Гърция за предоставяне на още самолети за гасене на пожари
 
Посолството в Атина продължава да следи развитието на ситуацията, като е осигурено денонощно дежурство за оказване на съдействие на българските граждани на телефоните на мисията - +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон: +30 693 70 96 220. През изминалите 24 часа няма постъпили сигнали от пострадали български граждани.