/ БГНЕС
"И двете съчетания на ансамбъла са много сложни, а все още има разминаване с реалните възможности на момичетата", каза Раева, минути след финала на Световната купа
Момичетата от новосформирания ансамбъл по художествена гимнастика показаха двете си съчетания на Световната купа в София този уикенд. Момичетата успяха да вземат златен медал на композицията с пет обръча. Те извоюваха и сребърен медал при играта си с топки и ленти, където допуснаха няколко грешки и това им коства втори златен медал.

Три родни грации станаха Кралици на Световната купа по художествена гимнастика

Грациите се зарекоха, че е необходимо да свършат още усърдна работа.

„Можеше още по-добре. Предстои ни много работа“, това обобщение направи Женина Трашлиева от ансамбъла ни по художествена гимнастика. 

БГНЕС

Самата Илиана Раева сподели пред медиите, че е необходимо да се гони максимумът.

БГНЕС

„И двете съчетания са много сложни и трудни, а все още има разминаване с реалните възможности на момичетата. Просто трябва още малко време. Проблемът е липсата на състезания, рутина и младостта им“, каза тя пред медиите, минути след финала на Световната купа.

„Нашите момичета много се отличаваха като съчетания, но това не трябва да ни заблуждава или успокоява. Това беше само сверяване на часовника за всички нас. Очаквам тотална промяна в конкуренцията на следващите състезания, което означава, че ние трябва да започнем да работим по местата, където е необходимо“, обясни Раева.

Още този вторник (12 април) момичетата от ансамбъла са на тренировка в залата, където ще продължат да работят по композициите си. Само след няколко месеца, през септември,  ще бъде Световното първенство по художествена гимнастика в София.

БГНЕС