/ iStock/Getty Images
От 8 до 10 април в столичната зала грациите ще покажат своите съчетания
Грациите от новосформирания ансамбъл по художествена гимнастика ще покажат своите съчетания на Световната купа (Sofia World Cup) в столичната зала „Арена Армеец“.

От 8 до 10 април почитателите на този спорт ще имат възможност да се насладят на стил и красота, като видят двете съчетания, направени според новия правилник в художествената гимнастика.

Момичетата вече са готови с тях и ще ги представят на големия форум, след като грациите от предходния ансамбъл си казаха официално „Довиждане“ с публиката, малко след като извоюваха златни медали на Олимпиадата в Токио.

Огън и фойерверки в „Арена Армеец“ на прощаване с диамантените момичета (СНИМКИ)

Любопитен детайл е, че Евгени Димитров – Маестрото е направил аранжимента на песента и музиката на едно от съчетанията, които момичетата ще представят с ленти и топки. То е на мелодията на “Лале ли си, зюмбюл ли си“, като песента е изпълнена от Невена Цонева.

Триката на грациите също са готови. Едното е в син цвят с интересна бродерия на гърба, а другото е лилаво с бродерия от цветя в предната част.

Само преди дни пък индивидуалните ни състезателки представиха новите си съчетания на Световната купа "Sofia World Cup". Там Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева спечелиха отличия в - злато, сребро и бронз.