/ БГНЕС
„Ще ми липсвате, момичета“, каза на финалната права Илиана Раева
Всеки край поставя ново начало... Преди да започне то обаче подобаващо изпращаме това, което ни е донесло радост и повод за гордост и то национална. Точно това се случи снощи в столичната зала „Арена Армеец“, когато публиката аплодира последния танц на момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика. Грациите, които не бяха наречени просто „златни“, а получиха титлата „диамантени“. И не случайно, защото само те успяха да донесат златни медали за България от Олимпиадата в Токио преди няколко месеца.

БГНЕС

След 5-годишен труд Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова, прекратяват спортните си кариери. Още две гимнастички, които бяха част от тима в последните пет години - Теодора Александрова и Елена Бинева, също бяха част от спектакъла, като Ели се включи с видео обръщение, тъй като от 2 години се занимава професионално с мода и живее в Хонгконг.

БГНЕС

Всички заедно казаха официално „Довиждане“ на публиката по време на шеметния спектакъл с огън и фойерверки. Магичното шоу, озаглавено „Сън“, прикова погледите в залата с танц, грация, мултимедия и светлини, а всяко съчетание на момичетата беше съпроводено с музика, изсвирена от бенд на живо. С публиката се сбогуваха и двете индивидуални състезателки – Невяна Владинова и Катрин Тасева.

Катрин Тасева

БГНЕС

„Бях сигурна, че това е сън“, сподели във визитката си Невяна Владинова.

Невяна

БГНЕС

„Даваха ми се картини, които после ставаха реалност“, призна самата Илиана Раева.

„Понякога сънувах, че попадам в бездънна яма...“, беше още едно от признанията във видео визитките на момичетата.

Това е сънят. Понякога посочва вярната посока, друг път показва страховете, а понякога просто се сбъдва...

По време на спектакъла „Сън“ всяка една показа своя последен танц, и припомни за последно своята визитна картичка пред родната публика.

БТА

На прощаване и малко преди представянето на новите момичета от бъдещия ансамбъл по художествена гимнастика, Илиана Раева призна: „Ще ми липсвате, момичета“.

„Този път много се вълнувам. Изпращаме едни момичета, които могат още, но спортът ни стана толкова тежък, че те трудно успяват по-дълго време да останат в залите. Те знаеха, че очаквате златен медал от тях, пребориха се като воини и го спечелиха по един безапелационен начин“, каза Илиана Раева.

На финала новите и настоящите грации излязоха заедно на килима. Приемствеността е факт с всички хубави и тежки моменти, които ще предстоят, защото сигурно е – и от едните, и от другите ще има по много.

Новите момичета

БТА

Така е в големия спорт. Падания, ставания, победи, триумф, съдба, като сън, само че наяве. Момичетата го изживяха първо в мечтите си, а после го превърнаха и в реалност.

А сега е време за почивка... Далеч от килима, но и все така близо до него, защото спортът остава завинаги.

БТА