/ БГНЕС
Златните момичета на България от Националния ансамбъл по художествена гимнастика ще се сбогуват с феновете си с шоу-спектакъл в "Арена Армеец" на 16 декември от 19:30 ч.Новината бе обявена от Българската федерация по художествена гимнастика, а бенефисът на грациите ще се нарича "Сън" и ще включва музика на живо, мултимедия, художествена гимнастика и танци.

Ансамбъл по художествена гимнастика
Gulliver/Getty Images

Участие ще вземат олимпийските шампионки от ансамбъла - Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканов, както и още две гимнастички, които бяха част от тима в последните пет години - Елена Бинева и Теодора Александрова.

Част от шоуто ще бъдат и две от най-силните ни гимнастички в индивидуалното в последните години Невяна Владинова и Катрин Тасева, които също сложиха край на професионалната си кариера.

олимпиада
БТА

"На 16 декември за последно ще имате възможност да се насладите на таланта и виртуозните изпълнения на нашите „диамантени“ момичета от ансамбъла, както и на прекрасните Невяна Владинова и Катрин Тасева. „Сън“ е авторски спектакъл, който съчетава в себе си, музика на живо, мултимедия, художествена гимнастика и танци. В основата на мащабната продукция отново застава Калоян Лалев – Кайо, заедно с впечатляващия 3D мапинг на МP Studio и техническото осигуряване, и сет дизайн на Joker Media Rental. В спектакъла ще вземат участие и едни от най-добрите музиканти: Красимир Тодоров – пиано, програминг и музикални аранжименти, Александър Обретенов – бас китара, Васил Крумов – китара, Васил Вутев – барабани", съобщават от федерацията.

Ансамбъл по художествена гимнастика
Gulliver/Getty Images

Билетите за събитието вече са в продажба, а от БФХГ уточняват, че то ще се проведе съгласно заповедта на здравния министър, като всички присъстващи трябва да имат зелен сертификат.

"Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, към този момент, залата ще се ползва с капацитет от 100 %, спазвайки всички противоепидемични мерки. Всеки посетител в залата ще бъде допускан само с валиден зелен сертификат: -Сертификат за ваксина; -PCR – валиден до 72 часа от изследването до момента на проявата; -Бърз антигенен тест – валиден до 48 часа от изследването до момента на проявата;-Сертификат за преболедувал – валиден 1 година от издаването", уточняват от федерацията. 

На територията на зала „Арена Армеец“ ще има и подвижна лаборатория, където можете да се тестват хората на място срещу заплащане.

При отлагане на събитието поради епидемичната обстановка, парите за закупени билети ще бъдат възстановени или ще се презаверят за следваща дата.