/ БТА
Днес, 11 април (неделя), е финалът на Световната купа в София
Този уикенд, в столичната зала "Арена Армеец", се провежда Световната купа по художествена гимнастика, където новият ансамбъл, както и индивидуалните ни състезателки,  показаха новите си съчетания.

По традиция на този спортен форум се избира и Кралица на Световната купа.

Короната отиде при гимнастичката от българския ансамбъл Петя Борисова.Тя спечели гласуването сред 42-а акредитирани журналисти и фотографи за състезанието, а също така и членовете на Българската асоциация на спортните журналисти. 

Втора в класацията е индивидуалната ни състезателка - Боряна Калейн.

БТА

На трето място е Женина Трашлиева, която също е от ансамбъла.

БТА

Наградата за най-грациозна чуждестранна гимнастичка получи италианката Милена Балдасари.

Короната има впечатляващ дизайн, изработена от сребро 925/000 с родиево покритие. Камъните, които са инкрустирани, са овални бели и лилави кубични цирконий, всички вградени ръчно от специалистите на компанията. 

Изработката на тиарата е съчетание от модерна технология и ръчна изработка. Този процес е отнел за създаването й около един месец.

Днес, 11 април (неделя), е финалът на Световната купа в София. От 12:35 до 17:00 ч. в "Арена Армеец" любителите на този спорт ще могат да гледат на живо в залата момичетата.

Вчера българският ансамбъл завърши в многобоя на първо място. Затова днес вълнението от това дали ще защитят почетното място е голямо.

Индивидуалните ни състезателки Боряна Калейн и Стилияна Николова също взеха медали (златен и бронзов) в многобоя вчера.

В залата, от трибуните, нашите грации са подкрепяни и от предходния ансамбъл по художествена гимнастика

БТА