/ БГНЕС

Български триумф Световната купа по художествена гимнастика в София. Ансамбълът ни спечели и злато за съчетанието си с 5 обръча.

художествена гимнастика
БГНЕС

Въпреки че и този път имаше известни неточности в изиграването, нашите момичета изпълниха най-сложното съчетание и се наредиха първи. След себе си те оставиха ансамблите на Япония (25,350 точки) и Франция (24,100 точки). В събота нашите момичета спечелиха многобоя, но след златото на 5 обръча, те не успяха на 2 топки и 3 ленти.

Боряна Калейн грабна златото за съчетанието си с обръч на Световната купа (СНИМКИ)

За новия ансамбъл, който наследи олимпийските шампионки, Световната купа в София бе първо състезание. До момента те играха съчетанията си само демонстративно.
 

Боряна Калейн
БГНЕС


Боряна Калейн и Стиляна Николова също се окичиха със златни отличия. Със 7 медала завършиха участието си двете български представителки в индивидуалната надпревара. С последните си съчетания с лента те прибавиха сребро и злато към актива на страната ти.
 

художествена гимнастика
БГНЕС

Така Калейн завършва като шампионка в многобоя, с обръч, топка и лента. Стилияна Николова е първа с бухалки, втора с лента и бронзова медалистка от многобоя в събота.

Златен дебют и за новия ансамбъл по художествена гимнастика (СНИМКИ)

 

художествена гимнастика
БГНЕС