/ Агенция
Окръжната прокуратура в Хасково наблюдава досъдебно производство за контрабанда на повече от 100 килограма хероин (100,440 кг), на обща стойност 9 039 600 лева, съобщиха от прокуратурата.

Откриха около 3 кг марихуана в акумулатор на „Капитан Андреево” (СНИМКИ)

Разследването се извършва от митнически инспектор от Агенция „Митници“ под прякото ръководство на прокурор от Окръжна прокуратура. Предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

До момента е установено, че на 24 май през нощта, на ГКПП "Капитан Андреево" на влизане от Република Турция в Република България, е пристигнал товарен автомобил, марка „Скания“, с прикачено към него полуремарке, с регистрация на Босна и Херцеговина.

Откриха марихуана в газова бутилка на автомобил на „Капитан Андреево” (СНИМКИ)

Камионът е бил управляван от мъж на 33 г., гражданин на Босна и Херцеговина. При извършена митническа проверка инспекторите на ГКПП Капитан Андреево установили, че в шофьорската кабина, под кушетката за почивка на водача, били поставени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество.

При направения полеви наркотест, веществото, е реагирало като хероин, с общо бруто тегло 100, 440 кг.  В ремаркето водачът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина.

Хероин в кутии с локум хванаха на „Капитан Андреево”

В резултат на бързите действия на митническите и полицейските органи е било установено още, че съпричастни към контрабандата са и други двама граждани на Босна и Херцеговина.


Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен от служителите на ГКПП "Капитан Андреево", но в него на са открити наркотични вещества.
Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа.


Иззеха близо 9 кг марихуана в шофьорска кабина на камион на „Капитан Андреево“

Днес предстои те да бъдат привлечени като обвиняеми и задържани за срок от 72 часа с постановление на прокурор. Окръжна прокуратура ще внесе и искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.