/ Дарик радио, Хасково
Митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ откриха близо 9 кг марихуана при проверка на камион.

Иззеха 288 кг хероин в камион на Капитан Андреево

На 15 юни, на "Капитан Андреево" е проверен товарен автомобил с турска регистрация, който пътува от Сърбия през България за Турция.

Агенция "Митници"

Шофьорът - турски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока и заявява, че няма лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране.

По метода  „анализ на риска“, превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, при която в един от шкафовете в шофьорската кабина е открит черен сак пълен със 17 полиетиленови плика.

Намериха близо 4 кг хероин в БМВ на Капитан Андреево

При разрязването на един от пликовете  е установено, че съдържа зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест е реагирал на канабис. Общото тегло на наркотичното вещество е 8.860 кг.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. Водачът е задържан с прокурорска мярка „задържане под стража“ за 72 часа.