/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми двама души за контрабанда на 2,8 кг марихуана за 11 360 лева
Откриха около 3 кг марихуана в работещ акумулатор на „Капитан Андреево”, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Откриха марихуана в газова бутилка на автомобил на „Капитан Андреево” (СНИМКИ)

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми двама мъже на 37 и 34 г., за това че на 15 януари, през ГКПП „Капитан Андреево”, мъж без надлежно разрешително двама мъже направили опит да пренесат през границата на страната, от България в Турция, високорисково наркотично вещество - канабис, с тегло 2,840 кг, на стойност 11 360 лева.

Агенция "Митници"

Извършена е щателна митническа проверка на товарен автомобил. Той е бил управляван от обвиняемия. При проверката в двата акумулатора на товарния автомобил са намерени укрити и недекларирани 14 пакета, с общо бруто тегло 2,840 кг канабис. 

Хероин в кутии с локум хванаха на „Капитан Андреево”

Служители на ГДБОП са участвали разследване, разпоредено от Окръжна прокуратура. В резултат, на които е задържан помагач в извършване на престъплението. Той е осигурил наркотичното вещество и е склонил другият мъж да го пренесе през границата на страната.

Агенция "Митници"

С постановление на Окръжна прокуратура, от 16 януари двамата български граждани, са били задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.