/ Агенция
Над 2 кг хероин хванаха при проверка на автобус митничарите на пункта „Капитан Андреево”. Наркотикът е открит на 26 юни в автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния с 31 пътници.

Иззеха близо 9 кг марихуана в шофьорска кабина на камион на „Капитан Андреево“

Един от тях - ирански гражданин, декларирал, че пренася 3 кг тютюн за наргиле, без акцизен бандерол, който е задържан с разписка поради надвишаване на нормите за безмитен внос. При проверка на личния му багаж, митничарите открили полиетиленова торба, пълна с кутии с локум и баклава.

Иззеха 288 кг хероин в камион на Капитан Андреево

В част от кутиите, сред локума, имало шест пакета, обвити с кафяво тиксо, съдържащи  бежово  прахообразно вещество, което при  полеви наркотест реагирало на хероин. Общото количество на задържания наркотик е 2.170 кг, на стойност 130 200 лева, информират от Агенция "Митници".

Намериха близо 4 кг хероин в БМВ на Капитан Андреево

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.  Към наказателна отговорност е привлечен 51-годишният ирански гражданин. С постановление на държавното обвинение той е бил задържан до 72 часа, като впоследствие съдът му е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.