/ Агенция "Митници"
Пълна с марихуана газова бутилка в български автомобил откриха митническите служители на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Разкриха мащабна лаборатория за марихуана за повече от 1 млн. лв. в Русенско (ВИДЕО/СНИМКИ)

На 18 декември, около 5.30 сутринта на ГКПП "Капитан Андреево" на трасе „Изходящи автомобили и автобуси“ пристига лек автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин.

Агенция "Митници"

По метода „анализ на риска“ автомобилът е селектиран за щателна проверка, при която след пролъчване с рентгенова апаратура се установяват необичайни плътности на газова бутилка в багажното отделение.

След акция: Иззеха голямо количество наркотици в Петричко

При последващ физически контрол в газовата бутилка са открити 69 пакета вакумирани полиетиленови пликове, обвити с алуминиево фолио. След разрязването на един от пликовете  е установено, че съдържа зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест е реагирал на марихуана. Общото тегло на наркотичното вещество е 4,450 кг.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. Шофьорът е задържан с прокурорска мярка „задържане под стража“ за 72 часа.