Хероин за 1 млн. лева е заловен на „Капитан Андреево”
17.356 кг хероин на стойност 1 млн.  130 хил.. лв., скрит в двойно дъно на голяма хладилна чанта, е открит на ГКПП „Капитан Андреево“ в петък, съобщиха днес на брифинг в митническо бюро-Свиленград

Агенция

Агенция "Митници"

Агенция "Митници"

Директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов съобщи, че наркотикът е бил укрит в хладилна чанта с двойно дъно в автомобил с английска регистрация, управляван от иракски гражданин, пътувал сам. Колата е била селектирана по метода анализ на риска.

Агенция

Агенция

"Два дни по-късно в Хасково, вследствие на оперативна игра е задържан и подбудителят, иранец със статут на бежанец в Германия, подмамен да дойде в страната. В операцията са участвали служители на Митницата, Окръжна прокуратура, ГД БОП-Хасково и ОД на МВР-Хасково", каза Георги Костов.

104 кг хероин заловени на турско-българската граница в български ТИР

Задържани са шофьорът на колата, а по-късно и считания за подбудител, на които вече е наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” от Хасковския окръжен съд по искане на окръжната прокуратура.

Намериха близо 4 кг хероин в БМВ на Капитан Андреево

Директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов определи случая, като изключително позитивен резултат от съвместната работа на службите, ангажирани с разкриването на този тип престъпност.