Посредниците качват цената на газа с 30% в България. Това съобщи на брифинг бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма от ГЕРБ Делян Добрев. 

"За последните 3 месеца сме купили газ за около 630 милиона евро, по 30% са около 200 милиона евро са прибрали посредниците. Добре ли е за нулево толерантните към корупцията. За тези, дето щели да правят антикорупционно мнозинство. Тези с антикорупционното мнозинство купуват газ от посредници", сметна Добрев.

Делян Добрев
БТА

Бившият депутат от ГЕРБ показа фактури от посредници на “Газпром” в България. Една от фирмите е “МЕТ”, която по негови твърдения идва от сегашния директор на “Булгаргаз”.

Петков: Седемте танкера бяха с цена 30 долара под европейския пазар

"Знаете ли какво стана с двата танкера. Продадоха ги в Гърция и в Турция, продадоха ги тези танкери и купиха газ от посредниците. В България няма фактура от американски доставчик на газ", категоричен е Добрев. 

"Като изключим азерския газ, 100% от газа в България е Руски", обяви Добрев. 

Делян Добрев
БТА

"В България не е пристигнала и една молекула американски газ. За да пристигне, той трябва да пристигне в посока от Гърция към България. Физически този газ, който се разтоварва в Гърция или Турция, трябва да влезе от Гърция в България. Ние сме нямали обърнат поток. Потокът винаги е бил от България към Гърция. Как да влезе, ако реката тече надолу, как да влезе газ нагоре по същата тази река", категоричен е Добрев.

"Не знам дали сте забелязали, но колкото повече един човек говори за корупция, толкова по-съмнително изглежда. Хората, които най-много говореха за корупция и не спират да говорят за корупция, във всяко тяхно изречение има думата корупция, са тези с най-големите сделки. Ето ви ги, за 3 месеца 200 милиона от газа", обясни Добрев. 

“Кирил Петков и Асен Василев да си търсят добри адвокати. В един момент този директор на „МЕТ”, като вземат да го викат в прокуратурата, ще започне да си казва истината”, категоричен е Добрев.