„Държим да остане преференцията, но трябва да бъде постигнат консенсус в политическия живот. Това беше желанието и на НФСБ, които също искат преференциите да не участват в решаването и пренареждането на листите”. Това заяви Цветан Цветанов пред NOVA.

Скандал в правната комисия заради промените в Изборния кодекс
 
„НФСБ е част от Обединени патриоти, парламентарната им тежест е равна на тази на ВМРО. В политиката не винаги можеш да поставяш ултиматум”, коментира още Цветанов.
 
„Да, има теми, по които намираме политически консенсус с ДПС и пресечни точки. ДПС поставиха 4 теми, в някои от тях се препокриха и с част от Обединени патриоти. Не сме ограничили възможността на българските граждани да упражнят конституционното си право да гласуват”, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

Депутатите гласуват промени в Изборния кодекс
 
„Ние винаги сме били за намаляване на прага на преференцията, но в миналия парламент остана на 7%”.
 
По думите му другото условие е било машинното гласуване. „Обединените патриоти направиха консенсус, за да остане в този вариант, който предлагат ДПС”, обясни още Цветанов.
 
Цветанов коментира и случая „Скрипал”, както и третия заподозрян за връзка с отравянето.

Британски следователи са в България, проучват за връзка между отравянето на Скрипал и Гебрев
 
 „В момента, когато беше обявено, че Федотов има отношение към случая „Скрипал“, установява се, че той е посещавал страната ни три пъти, българските служби и британските през цялото време работят заедно”, заяви Цветанов.

Младен Маринов: Разследваме отравянето на Гебрев с колеги от Великобритания
 
„Действията, които са предприети, председателят на ДАНС и главният прокурор и сегашният министър на вътрешните работи, извършени са много сериозни процесуално-следствени действия, които дават възможност да имаме достатъчно материали, върху които да могат да продължат съответните анализи”, добави той. 

Още един заподозрян за отравянето на Скрипал
 
„Русия с това присъствие на Федотов три пъти и с още други, които са засечени, Русия използва страната ни с по-либералната ни политика към тях”, заяви Цветанов.  
 
Хибридната атака към България не е спирала от средата на 2015 година“, посочи той.   „В създаването на фалшивите новини участва много активно БСП, а понякога и президентът“, добави заместник-председателят на ГЕРБ. 
 
nova.bg