Темата за вдигането на ветото със Северна Македония не е на масата, увери депутатът от "Продължаваме промяната"
За мен е важна подкрепата на коалицията. „Демократична България“ вече излезе с декларация, че ще подкрепи моята кандидатура за нов управител на Българската народна банка. Водя разговори и с БСП. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, който е кандидат за управител на БНБ. Другият кандидат е на „Има такъв народ“ - Любомир Каримански, като в коалицията възникнаха спорове кой да бъде подкрепен и избран.

Коалицията реши да излезе с две номинации за нов гуверньор. Към момента няма напрежение в коалицията. Представили сме си двете концепции и се виждат различията, правим консултации с отделните парламентарни групи, за да потърсим подкрепа, коментира Гюров.

Гюров или Каримански - кой ще застане начело на БНБ (ВИДЕО)

„Видях, че г-н Слави Трифонов е сложил темата за моята номинация в пакет със Северна Македония, което мисля, че не е на дневен ред. Следващата седмица на второ четене влизат промените в Закона за съдебната власт, с които се закриват спецсъдилищата“, посочи той.

Премиерът: За мен Андрей Гюров е по-добрата номинация за БНБ

"Темата за вдигането на ветото със Северна Македония не е на масата. Водят се интензивни консултации, без да правим промени в позицията ни. Няма такъв поет ангажимент от наша страна. От самото начало сме показали, че водим разговорите открито и с аргументи, когато има възможност и пред медиите, така че няма задкулисие", увери Гюров и допълни, че националният интерес на България няма да бъде наранен.