Състав на Окръжен съд във Враца ще се произнесе в едномесечен срок с решение по въззивно наказателно от общ характер дело, свързано с произнесената от Районен съд в Мездра присъда на обвиняемия заради убито осемгодишно дете в Мездра, съобщиха от съда.

Предстои повторно заседание по делото за убийството на 8-годишното дете в Мездра

Съдът заседава повторно по делото, с което се обжалва присъдата, с която Районен съд-Мездра наложи след редукция на мъжа наказание от шест години "лишаване от свобода" при общ режим на изтърпяване.

Подсъдимият е бил признат от мездренския съд за виновен в това, че 8 януари в дома си в Мездра е държал четири огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях в нарушение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, вследствие на което е произведен изстрел с едно от оръжията и е последвала смъртта на малолетно дете.

Деецът произвел изстрела не е искал и не е допускал това и случаят е особено тежък. Жалби срещу присъдата са внесени от повереника на наследниците на починалото малолетно дете и от защитниците на подсъдимия.

Повторното разглеждане на делото се наложи след като то бе обявено за решаване в предходно заседание, но един от съдиите в тричленния състав на Окръжен съд-Враца почина.

Продължение на случая с убитото 8-годишно дете в Мездра (ВИДЕО)

Това наложи включването на друг съдия и повторно заседание заради принципа на неизменност на съдебния състав до произнасяне със съдебен акт, обясняват от съда.

На състоялото се днес съдебно заседание, на което са присъствали само страните по делото поради противоепидемичните мерки, не са били направени искания за събирането на нови доказателства.

лед пледоариите, съдът е обявил, че ще се произнесе с решение по делото в едномесечен срок.
БТА