Мълчалив протест в Мездра. Близки и роднини на починалото 8-годишно момче се събраха пред полицията в града.

Те не са съгласни с това, че основни свидетели на тежкия инцидент не са били викани за разпит. Майката и бащата на простреляното дете са видели много конкретни обстоятелства около случилото се и настояват да ги разкажат само на разследващите, предава NOVA.

Близките нямат претенция към разследването, защото имат информация, че криминалистите са работили 19:00 часа без прекъсване. Питат обаче кой и на базата на какви данни официално е огласил версията за гръмнало пиротехническо средство. 

Дядото на простреляното момче, бившият депутат Тома Томов, призова главния прокурор да обърне специално внимание на случая. „Искаме среща с него, когато той се среща с редови български граждани. Мисля, че основанието е достатъчно аргументирано, за да направи тук посещение.

Има много въпроси по отношение на разследването. Нямам упреци към разследващия прокурор. Искам да знам обаче, защо не е викан никой от нашата, потърпевша страна”, каза той.

Роднините не приемат, че случилото се е фатален изход от детска игра. „Не е злощастен случай. Детето е умряло вътре”, твърдят роднини на загиналото момче.

Държавната агенция за закрила на детето е оказала психологическа помощ на другото дете, както и на близки на починалото момче. А роднините му ще настояват за възможно най-тежкото наказание. 
nova.bg