Повдигнаха обвинение за смъртта на детето от Мездра на бащата на детето домакин. Обвиняемият е собственик на дома, в който загина 8-годишното момче.

Престъплението е квалифицирано по чл. 338 ал 3 от НК т.е. за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на държани на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

При оглед в дома били открити ловни пушки, ловен полуавтомат, ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани от бащата на детето домакин, но били съхранявани в разрез със закона в мазето на къщата, предава NOVA.

Задържаха бащата на съседчето за смъртта на детето в Мездра

В джоб на яке е намерена кутия с патрони, калибър 30-06, а на етажерка били наредени ловни патрони. Мъжът беше задържан да 24 часа още вчера. Малко след 20:30 тази вечер му е повдигнато обвинение и е задържан с прокурорска заповед до 72 часа.

Досъдебното производство по случая е на специален надзор в Окръжна прокуратура Враца и в Софийската апелативна прокуратура. Предстои извършване на множество експертизи, между които съдебно медицинска, балистична, химическа и психолого-психиатрична.
nova.bg