Тричленен състав на Окръжния съд във Враца ще заседава на 9 декември, от 9:00 часа повторно по делото, с което се обжалва решението на Районен съд-Мездра, с което постанови осъдителна присъда за мъжа, който е притежавал законно, но не е държал според изискванията, огнестрелни оръжия, с едно от които е предизвикано убийството на осемгодишно дете, съобщиха от Съдебната палата.

Продължение на случая с убитото 8-годишно дете в Мездра (ВИДЕО)

Мездренският районен съд призна за виновен и осъди след редукция обвиняемия на шест години "лишаване от свобода" за това, че на 8 януари дома си е държал четири огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях в нарушение на закона, вследствие на което е произведен изстрел с едно от оръжията, простреляно е малолетно дете, което е починало.

Извършилият деянието не е искал и не е допускал това. Затова случаят с неправилното съхранение на оръжието и патроните за него е особено тежък, уточняват в съобщението и припомнят, че присъдата на районния съд в Мездра се обжалва, както от подсъдимия, така и от наследниците на починалото малолетно дете.

Семейството на убитото 8-годишно дете в Мездра ще обжалва присъдата

Съдебно заседание по делото в съда имаше през октомври и то бе обявено за решаване в законния срок. Кончината на съдия от тричленния състав наложи да бъде включен друг съдия и да се проведе повторно заседание по делото.

Така се спазва принципът за неизменност на съдебния състав от началото на делото до произнасяне на крайния съдебен акт. Заседанието на съда утре ще се проведе при спазване на въведените противоепидемични мерки и затова на него ще присъстват само страните по делото.  
БТА