Петима са задържани
Напрежение в Мездра. Група от около 70 души се е опитала да влезе в дома на семейството, където в петък вероятно е било простреляно 8-годишното дете, намерено мъртво малко по-късно.

Близките на момченцето пробвали да преодолеят кордона от жандармеристи, които охраняват района и дома на 39-годишния Димитър. Според разследващите, именно с неговата ловна пушка преди седмица е убито 8-годишното момче.

Протест на близки на загиналото момче в Мездра (ВИДЕО)

Гневните хора обърнали две коли и изпочупили прозорците на къщата, в която според първоначалните данни, се намират две деца и жената, която се грижи за тях. Никой не е пострадал. Улицата е блокирана от полиция и жандармерия, предава NOVA. 

Част от нападателите са установени. Други още се издирват. А дядото на убитото дете обяснява агресията с желанието на съгражданите му истината да излезе наяве. Той осъди случилото се, но смята, че роднините му са били провокирани от „болката в душите си”.

Петима вече са задържани и са с повдигнати обвинения за хулиганство и за разрушаване на чуждо имущество.


Според близки на загиналото дете, делото „се изкривява”. Томов иска делото да се гледа по надлежния ред в Окръжна прокуратура, а не в Районна прокуратура, където в момента е преписката.

На брифинг от прокуратурата във Враца обявиха, че е образувано досъдебно производство за хулиганство и повреждане на чуждо имущество. На място са били изпратени разследващи полицаи, които издирват участниците в действията.

Те ще бъдат задържани. Ще се извърши оглед, ще се разпитат и всички свидетели. Ще се прецени срещу кои лица ще се взимат мерки за неотклонение. Няма категорични доказателства, че погромът е предварително планиран. Дали нападателите са дошли подготвени с камъни, тепърва ще се изяснява, казват от МВР.

8-годишното дете беше открито мъртво пред къщата в петък. Органите на реда работят по две версии. Първата е, че момчето е загинало след изстрел от неправилно съхранявано огнестрелно оръжие. Според втората версия детето е убито от пиратка.

По случая бе задържан 38-годишен мъж, собственик на ловната пушка, с която се допуска, че е стреляно във фаталаната вечер. Арестуваният е баща на дете, с което жертвата играла по-рано през деня.
nova.bg