Нови порои и наводнения в Северозападна България причиниха щети. В Криводол е обявено частично бедствено положение, предаде NOVA.

Това се случва броени дни, след като беше отменено бедственото положение заради предишните дъждове.

В Ракево са наводнени две къщи, в Галатин проблемът е по-голям, там в приземни етажи е навлязла вода в над 15 къщи. По думите на кмета нивото на водата е започнало да се вдига около полунощ.

МВР: Обстановката се нормализира след проливните дъждове

„На място веднага са изпратени екипи от общината, но това е природно бедствие и няма как да се противопоставим на него, тъй като водите са скатни. Трябва обаче превантивни мерки да взимаме предварително, а не да чакаме да станат проблемите“, коментира още кметът на община Криводол, цитиран от БТА.

„Рекичката, за която от две години сме подали проект към комисията за бедствия, отново излезе. Сега хората обвиняват Общината, но ние нямаме вина, защото сме подготвили проект, дали сме становище, на комисия е минал, но няма финансиране“,  обясни Христо Доков.

Той информира, че вече е започнало възстановяване, отводняват се къщите, изрива се натрупаната на улиците баластра. „За съжаление една от асфалтираните миналата година улици е разрушена наполовина, над 150 м асфалта е вдигнат“, обясни още кметът на община Криводол.
NOVA, Мая Ценова/БТА