/ Дарик - Враца
Монтана показа успешен проект на международна конференция, организирана между страните от Вишеградската четворка. "Нашата община презентира сътрудничеството си с чешката Храдец Кралове във въвеждането на бизнесмодел за привличане на инвестиции”, уточни заместник-кметът Тихомир Антонов.

Нова черква в Община Монтана отвори врати за вярващите

Той лично е представил дейностите извършени между 2017 и 2018 година пред представители от посолствата на Полша, Унгария, Чехия и Словакия и техни университетски представители.

Община Монтана стартира ремонти за половин милион лева в селата

На конференцията е разисквано сътрудничеството между България и четирите страни в следващите седем години. "Това ще бъде периодът, в които различни партньорски организации от тези държави ще работят заедно за въвеждане на умните технологии в различни обществени сектори", уточни Антонов.

Европа инвестира 10,7 милиона лева за по-чист въздух в Монтана

Другият проект, представен на конференцията „Градско и регионално стратегическо планиране”, проведена през тази седмица в Посолството на Словашката република, е на София и Прага. Общинските експерти на българската столица разработвали заедно с колегите си от чешката столица стратегия за  дългосрочно развитие на София и региона.