/ NOVA NEWS

Митнически служители от Териториална дирекция "Митница Русе" откриха недекларирана валута с левова равностойност над 850 000 лева при проверки на три товарни автомобила в района на ГКПП "Дунав мост"-Видин, съобщиха от Агенция "Митници".

Откриха недекларирана валута за близо 870 000 лв. в кабината на камион

На 12 септември е отклонен за митническа проверка товарен автомобил с чужда регистрация, който влиза в страната от Румъния през пункта. Водачът на превозното средство, турски гражданин, е заявил, че няма нищо за деклариране.

В хода на контролните действия, под леглото в шофьорската кабина са открити два черни найлонови плика, съдържащи 290 000 щатски долара и 35 000 евро в различни купюри.

Ден по-късно, на 13 септември, митническите служители откриват недекларирани 20 000 британски паунда при проверка на друг влизащ в страната товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Валутата е била укрита във фабрична кухина в арматурното табло на превозното средство.

Откриха недекларирани 188 020 долара и 198 920 евро на „Капитан Андреево“

На 14 септември отново в района на ГКПП "Дунав мост"-Видин е проверена и влизаща от Румъния товарна композиция, която доставяла стока за България. В кабината на товарния автомобил, под леглото на водача, митническите служители намират черен плик с банкноти в купюри от 100 американски долара.

Общата сума на откритите парични средства е 150 000 долара. Срещу водачите на трите товарни автомобила са съставени актове за установените нарушения на Валутния закон и са им наложени глоби.