Виолетовите удариха партизаните след почивката, преди нея се мъчиха
Виолетовите удариха партизаните след почивката, преди нея се мъчиха / Дарик нюз, архив

Откровено слабо първо и далеч по- добро второ полувреме изиграха футболистите на “Етър ВТ” срещу „Партизан” (Червен бряг) в мач за първенство на Северозападната "В" група, проведен в неделя. Преди почивката преобладаващите в състава дефанзивни футболисти не успяваха да си подаде повече от три пъти топката. Външните халфове Мустафов и Пенев бяха буквално пасивни, Байдаков се оказа изолиран и като изключим първите три минути останалите 42 бяха мъка за хората по трибуните, които започнаха да призовават старши треньора Сашо Ангелов да направи смени. Светлият лъч до почивката бяха появата на хандбалистките от “Етър 64”, които донесоха на стадиона току що спечелената купа на страната и няколкото добри атаки в самото начало.

Още във 2- ата минута Борис Бисеров стреля опасно след корнер, но вратарят на гостите извади топката в нов ъглов удар. След изпълнението му последва разбъркаване и избиване от голлинията на защитник на “Партизан”. В следващите минути натискът на домакините бе притъпен и се наложи на Венци Димитров да извади под гредата прехвърлящо центриране на Калоян Тодоров от състава на гостите.

Пробив на Байдаков и падане пред защитник пък му донесе жълт картон за симулация. Центриране от корнер завари неподготвена “виолетовата” отбрана и Петър Ванков- бивши капитан на “Етър 1924”, стреля опасно с глава над гредата.

В 37- ата минута грешка в средата на терена позволи на гостите да организират скоростна акция и изведения на чиста позиция Мартин Велев вкара за 0:1. След попадението старши треньорът Сашо Ангелов замени инертния Пламен Пенев с Георги Колев. Именно той принуди вратарят на „Партизан” да избива топката в корнер в 45-ата минута след пас на 16- годишният Мустафов, който до този момент определено не се чувстваше комфортно сред мъжете. След изпълнението  на ъгловия удар топката попадна в Росен Ванков, който изравни 1:1.

В началото на втората част Сашо Ангелов направи втората си печеливша смяна. В 53- ата минута, докато Ивайло Тодоров чакаше да влезе в игра, бранителите на гостите сбъркаха, Димитър Байдаков нахлу в наказателното поле, където Петър Ванков ме влезе остро. Последва дузпа и от бялата точка Байдаков вкара технично за 2:1. С Тодоров и Колев играта на етърци стана далеч по офанзивна, Байдаков се изтегли на фланга, където ползваше бързината си, а Борисов започна да му хвърля извеждащи подавания. В 59- ата минута Тодоров проби отдясно и намери Колев за 3:1. Попадението пречупи гостите, които в оставащото време предимно се бранеха.

В 65- ата минута Ангелов центрира отдясно и Тодоров за малко не засече топката в мрежата на гостите. Пет минути по-късно Байдаков напредна на скорост и вместо да стреля, реши да подаде на Ивайло Тодров, който бе в положение на засада.

В 80- ата минута дуетът проработи перфактно- Байдаков намери Ивайло Тодоров и той технично вдигна на 4:1. В добавеното време “виолетовите” можеха да получат и втора дузпа за събаряне на Байдаков в наказателното поле на червенобрежкия тим.

„С тези младите момчета пак се получиха тези работи… Отдавам го и на това, че отборът от Червен бряг отпадна физически. Има още какво да се желае, особено в завършващата фаза. Най-основното за тези момчета е раздаването. Когато се раздават, нещата се получават. Мустафов имаше едно положение, в което подаде добре на Колев, но младостта си каза думата, уплаши се, той е все пак само на 16 години. Но вече всичко е в историята. Гледаме напред”, коментира Сашо Ангелов.

Остава обаче въпросът- не трябваше ли Колев и Тодоров, които също са млади момчета, да си започнат срещата, а когато съперникът бъде пречупен своя шанс да получат по- малките от тях?

„Етър ВТ”: В. Димитров, Николов, Бисеров, М. Иванов, Ангелов, Р. Ванков, Трифонов (81 Додуров), Мустафов (54 Тодоров), Борисов, Байдаков, Пенев (42 Колев).