Шофьорът, който причини катастрофата, в която загина Ферарио Спасов, е пуснат на свобода срещу най-леката мярка – "подписка". Наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров заяви, че Начо Панталеев не е осъждан, има семейство и малко дете и няма опасност да се укрие, предава NOVA.

Ферарио Спасов е загинал при катастрофата край Велико Търново


На въпрос "Знаете ли, че той работи в Англия и има опасност да се укрие, като DJ работи?", Кожухаров отвърна „Може и да е работил, но не мисля, че има опасност да се укрие”.

Има ПТП, в което отнася стълб в центъра на Лясковец и кадри, че кара с 268 км/ч край Велико Търново?

„Може и да има, в тази ситуация нямаме все още изяснена причината за ПТП-то, да ви кажа честно", допълни Кожухаров.

Междувременно стана ясно, че и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е извикал в понеделник в София прокурора Кожухаров. Очаква се той да бъде отстранен от разследването и то да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор.


Ферарио Спасов е едно от най-известните имена в българския футбол. Повече от 20 години той води различни отбори в топ дивизията на страната. Най-големите му успехи идват като треньор на "Литекс" (Ловеч). С тях той печели шампионската титла през 99-та година. През 2001-ва вдига и втория голям трофей в родния футбол - Купата на България. Феновете на футбола наричаха треньора Феро. Самият той обясняваше, че необичайното му име е идея на баща му, който бил фен на италиански футболист и кръстил сина си на него. Въпреки че е от Дупница, Ферарио Спасов беше тясно свързан с Ловеч.
NOVA