Задържаният шофьор за катастрофата, при която загина Ферарио Спасов ще бъде пуснат срещу мярка "подписка" по преценка на наблюдаващия прокурор.

Ферарио Спасов е загинал при катастрофата край Велико Търново


Шофьорът, причинил катастрофата, бе задържан в неделя.

24-годишният мъж от Лясковец е помел със спортна кола в събота колата на Ферарио Спасов.

Треньорът е пътувал от Търново към Ловеч. Около 5 часа следобед, младият шофьор застига и удря колата на Ферарио Спасов отзад, на мокър участък. Спасов се прибирал към Ловеч от Горна Оряховица, след мач от Трета дивизия на неговия „Дунав” Лом и местния „Локомотив”. Домакините на последният мач на Ферарио Спасов са в шок.

Автомобилът, който е управлявал Ферарио Спасов, буквално е бил изхвърлен в канавката от удара.

Ферарио Спасов
Булфото

Ферарио Спасов е едно от най-известните имена в българския футбол. Повече от 20 години той води различни отбори в топ дивизията на страната. Най-големите му успехи идват като треньор на "Литекс" (Ловеч). С тях той печели шампионската титла през 99-та година. През 2001-ва вдига и втория голям трофей в родния футбол - Купата на България. Феновете на футбола наричаха треньора Феро. Самият той обясняваше, че необичайното му име е идея на баща му, който бил фен на италиански футболист и кръстил сина си на него. Въпреки че е от Дупница, Ферарио Спасов беше тясно свързан с Ловеч.
NOVA