По думите му нападателят е син на съдия
Млад мъж е в болница със счупен крак след сбиване в горнооряховско заведение. Потърпевшият е притеснен, че случаят може да се потули, тъй като по думите му нападателят е син на съдия в местния районен съд, съобщава NOVA

Екипът ни се среща с 27-годишния Диян Халваджиев в ортопедията на великотърновската болница минути преди да влезе в операционната, за да му бъдат поставени пирони в глезена на счупения десен крак.
Тежката травма младият мъж получава в събота срещу неделя.

„Излязохме сами, само двамата. Исках да се разберем, като големи мъже - да не се драчим и да се бием. Докато се разправяме, започна да ме налага - без причина, без да съм посягал. Той ми каза: „Аз съм те бил преди време”. Отвърнах: „Няма как да си ме бил. Не си спомням точно, защото бяхме пийнали”, обясни пострадалият.

От ударите, които получава, Диян пада на земята.

След сбиване в Лом: Мъж отхапа част от устната на опонент


„След като се изправих, осъзнах, че кракът ми е счупен и не мога да се изправя на него. Той като видя това и изчезна навътре”, посочи Халваджиев.
На място е извикана полиция и Спешна помощ, която откарва мъжа във великотърновската болница. Задържан е 26-годишният Антон Станчев, който е служител в заведението.

„Да, бях задържан. Имаше спречкване. Действах при самозащита. Това е моята версия и което мога да кажа. Разбрах, че момчето е пострадало, за което съжалявам. Не съм искал такива неща да се случват”, обясни задържаният.

Станчев отказа да се срещне с екипа ни, но коментира случая по телефона поради една причина:

„Имам комоцио в момента от нанесен удар, а и не мога да коментирам, докато тече разследването. Не съм се крил от полицаите, изчаках ги да дойдат и дадох показания”, уточни той.

Преди да бъде отведен в болница Халваджиев разбира подробности за своя опонент, които го притесняват.

След скандал и сбиване между съпрузи: Мъж е с порезни рани

„Питах коя е майка му - оказа се, че е главен съдия в Горна Оряховица. И оттам си помислих, че искат да потулят случая. След като дойде полицията се оказа, че камерите не работели. Както работеха, така се оказа, че не работят”, обясни потърпевшият.

Майка ми е съдия и това не е тайна. Но неща като прикриване и от този сорт са абсолютно невъзможни. Не се чувствам по какъвто и да е начин виновен за случая. Да, имам вина, но това е”, уточни Станчев.

От заведението, където е станало сбиването и където Антон Станчев работи, отказаха коментар, тъй като не били страна в случая. От полицията потвърдиха, че е имало такъв случай, при който 26-годишен мъж е бил задържан за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Случаят все още не е докладван на прокуратурата.
NOVA