/ DarikNews.bg, архив
Кметът поздрави гражданите по повод празника на Велико Търново. В поздравителния адрес се посочва:

Предлагат Велико Търново за историческа и духовна столица на България

"С голямо удоволствие Ви поздравявам по случай Празника на Велико Търново – 22 март! На тази светла дата празнуваме и деня на българския дух! Днес си спомняме и почитаме делата на всички благодетели на нашия град – хората, за които Велико Търново бе на първо място и бе житейска кауза!
 
В църквата „Свети Четиридесет мъченици”, пред нас оживява споменът за славната победа на цар Иван Асен II над Теодор Комнин в битката при Клокотница! Второто българско царство става първостепенен фактор в цяла Европа, а столицата Търновград е водещ държавнически, духовен, политически и културен център на Стария Континент.
 
2018-а е годината, в която отбелязваме 800 години от интронизацията на цар Иван Асен II. Нека бъдем горди и достойни наследници на славния наш владетел, на всички великотърновски благодетели! Нека бъдем единни, да спазваме общочовешките принципи и ценности, да работим, водени от обич към Велико Търново и България!
 
Обявиха историка проф. Пламен Павлов за почетен гражданин на Велико Търново

Нека Велико Търново продължава да бъде нашата обща кауза. Нека заедно водим Старата столица напред и я превръщаме в още по-добро място за живеене, образование, професионална реализация, бизнес, култура и туризъм. Нека заедно продължаваме да издигаме престижа, славата и доброто име на историческата и духовна българска столица – Велико Търново!
 
Благодаря ви, че сте родолюбци! Благодаря ви, че учите децата да обичат Търновград и България! Благодаря на всички, които ежедневно работят в името на Велико Търново! Това ме зарежда с оптимизъм, че ще успеем! Честит празник!, се посочва в поздравителния адрес.