Етър-24 взе бразилеца Ели Маркес, монтираха новите седалки на стадион Ивайло
Етър-24 взе бразилеца Ели Маркес, монтираха новите седалки на стадион Ивайло / Дарик нюз, архив

Бразилецът Ели Маркес подписа тази вечер двегодишен договор с „Етър- 24” и стана единайстото попълнение в отбора. Вчера той е напуснал „Локомотив” (Пловдив), за който игра срещу холандския „Витес” в Лига Европа. Маркес е роден на 14 март 1982 г. в Ибирите (Бразилия), у нас е играл за „Беласица”, ЦСКА, „Черно море”, „Славия” и „Светкавица”, а в чужбина още за АЕЛ Лимасол (Кипър) . С него бразилската колония във В. Търново  се увеличи на трима футболисти. Тук са още Луис Едуардо и Бето. Тримата се познават още от родината си, където са били шампиони като юноши, техен мениджър е Джери Перерйра.

Старши треньорът на великотърноци Цанко Цветанов заяви, че привличането на Маркес решава нещата в защита, тъй като освен като десен бек, той може да играе и на други постове.

Междувременно стана ясно, че първият мач на „Етър- 24” в „А” група ще бъде в неделя от 18 часа в Монтана срещу единоименния местен тим, след като Спортно-техническата комисия на БФС изготви програмата за началните четири кръга от шампионата. Новият сезон в елита стартира този уикенд с пет мача в събота и три в неделя.

В понеделник са проведе поредната среща на шефовете на клубовете с телевизиите, желаещи да излъчват мачовете от новото първенство. Двете страни отново не се разбраха. След сбирката стана ясно, че до края на август „А” група няма да се излъчва по телевизията. Именно заради това БФС прибегна до служебно изготвяне на програмата. Телевизиите пък имат срок до утре, за да вдигнат мизата и да се разберат с клубовете.

Първото домакинство на „Етър- 24” е срещу „Черно море” на 18 август (събота) от 18,00 ч. В третия кръг великотърновци гостуват на „Берое” в неделя, 26 август, от 20,00 ч., а в четвъртия приет „Пирин”  (Гоце Делчев) в събота, 1 септември от 18, 00 ч.

Ударно продължава и работата по трибуните на стадион “Ивайло”. На централната вече е изписано с новите бели пластмасови седалки Етър и 1924. Предстои да бъде написано още веднъж името на отбора, като дилемата е дали да е на кирилица отново или на латиница. Надписите са заградени с виолетови седалки, но крайните места на секторите отново са в бяло, така че се получава наистина много красива гледка.

2 500 седалки са пристигнала до момента, очакват се още толкова, информира управителят на ОП “Спорти имоти”- Пламен Колев. Очаква се в работата да се включи още една бригада, която да размонтира поставените преди два години виолетови седалки и да ги нареди по- нагъсто. Така ще се увеличат местата под козирката и ще достигнат до 6000.

Фасадата на стадиона се пребоядисва в бяло и виолетово. В тези цветове предстои да бъде боядисана и козирката над трибуната. Почти готова е и оградата на сектора за феновете на гостуващите отбори, така че според Пламен Колев няма да има проблеми стадиона да получи лиценз и мачът с “Черно море” ще бъде във В. Търново.