/ Държавна опера Стара Загора
Държавна опера-Стара Загора ще открие шестото издание на Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете-2021“във Велико Търново.

На 3 юли от 21:00 часа ще бъде представена  най-нова и впечатляваща постановка на балета „Спящата красавица” от П. И. Чайковски.

Поставен през 1890 година за първи път на сцената на Марийнския театър-Санкт Петербург, до днес това заглавие е сред най-любимите на малки и големи балети.

В спектакъла на балета „Спящата красавица“ участва цялата многонационална балетна трупа на Държавна опера-Стара Загора, която през последните творчески сезони бележи изумителен скок в своето професионално израстване.

Миналата година търновци и гостите на старопрестолния град възторжено аплодираха младите артисти в спектакъла на балета „Дон Кихот” от Минкус, с който бе открито 35-то издание на фестивала „Сцена на вековете”.

На 3 юли, в ролите на Аврора и принц Дезире, ще танцуват примабалерината и носителка на „Кристална лира“ Анелия Димитрова и очарователния солист Фиорди Лоха от Албания, Мартина Префетто ще бъде Фея Люляк, Франческо Бориело  ще се превъплъти в ролята на злата фея Карабос, Синя птица и Флорина ще изпълнят Каито Такахаши и Кодзуе Донака.
 
Държавна опера Стара Загора